Vragen over acupunctuur Eindhoven beantwoord

Zit jij te denken aan een acupunctuur behandeling? In dit artikel volgt een vraag-en-antwoord-rondje van de kliniek voor acupunctuur Eindhoven. Hoewel acupunctuur een al meer dan 5000 jaar oude vorm van genezing is, is er de laatste decennia een herleefde interesse in gekomen. Daarmee is er ook een groei in klinieken zoals voor acupunctuur in Eindhoven. Aangezien nog niet iedereen bekend is met acupunctuur, lees je in de volgende alinea’s het antwoord op sommige veelgestelde vragen rondom deze wonderlijke geneeswijze.

Bij welke klachten acupunctuur Eindhoven of andere plaats zoeken?

De belangrijkste vraag die mensen hebben, is of hun klachten passen bij een acupunctuur behandeling. Hierbij is het goed om te weten dat acupunctuur een holistische behandelvorm is. Ook al heb jij een specifieke klacht, denk aan schouderpijn, dan zal de acupuncturist voor acupunctuur Eindhoven naar je complete lichamelijke en geestelijke gesteldheid kijken. Vaak zijn klachten symptomen van problemen aan organen in je lichaam. Deze organen zijn door middel van onzichtbare meridianen verbonden. Ze krijgen via deze energiebanen hun energie en voedingsstoffen. Een blokkade of verstoring kan de energie uit balans brengen. Gelukkig kan acupunctuur dit verhelpen voor vrijwel iedere klacht, zowel lichamelijk als geestelijk. Zelfs fantoompijn kan behandeld worden.

Acupunctuur in cijfers

Je denkt misschien, is acupunctuur niet te zweverig voor mij? Als je echter naar de cijfers kijkt, dan zul je zien dat acupunctuur juist een zeer concrete behandelmethode is. Er zijn twaalf energiebanen in je lichaam, een acupuncturist weet precies welke waar zit en waarvoor verantwoordelijk is. Op basis van jouw klachten en de ervaring van de acupuncturist, bijvoorbeeld voor acupunctuur Eindhoven, zal hij of zij een naald zetten op precies de juiste plaats. Dit zorgt ervoor dat de energie daar weer langs gaat stromen. Het resultaat dat bij patiënten gemeten is, is dat ongeveer 80% een positief effect hiervan ervaart. Bij 45% van hen is de klacht volledig verholpen en 35% van de mensen die een acupunctuur behandeling heeft gehad, zegt een sterke afname van de klachten te merken. 

Doet acupunctuur Eindhoven pijn?

Uiteraard kies je voor een goede acupunctuur Eindhoven die met steriele naalden van hoge kwaliteit werkt. Doordat de naalden zeer dun zijn, slechts ondiep aangebracht worden en doordat dit vakkundig gebeurt, voel je er vrijwel geen pijn van. Het kan zijn dat je een klein schokje voelt, dit is afkomstig van je eigen lichaam. Je merkt hier ook aan dat er dus wel degelijk energie in die banen vloeit die, door het aanbrengen van de naald, eigenlijk een klein beetje opgeschrikt wordt.

 

Vind een goede acupuncturist in de buurt – Acupuncturisten Overzicht.

 

Waar worden de naalden aangebracht?

Het bijzondere van acupunctuur is dat de energiebanen door je hele lichaam lopen en ook overal effect kunnen hebben. Er zijn voor acupunctuur Eindhoven praktijken die enkel en alleen naalden in voeten of oor aanbrengen. Je kunt zo’n lichaamsdeel als een kaart van het volledige lichaam zien. Waarbij een naald in het oor bijvoorbeeld kan helpen bij stoppen met roken. Er worden dan twee kleine naaldjes aangebracht die een aantal weken blijven zitten. Geloof het of niet, maar dit onderdrukt de zin in een sigaret. Acupunctuur lijkt soms wonderen te kunnen verrichten. Dit is ook de reden waarom het moeilijk wetenschappelijk te bewijzen is.